För dig som arkitekt

Standard är bra. Unikt är bättre. Eller…?

Oavsett, så här väljer du rätt smidesräcke eller trappa.

Att vi kallar våra smidesräcken och trappor för standard är egentligen rätt konstigt. För de kommer med möjligheter. Ganska många faktiskt. Vi har i mer än 15 år utvecklat modeller som med rätt kombination upplevs unika. Vår gissning är att du lägger stor omsorg vid detaljer, kulör- och materialkoncept samt hållbarhet? Till skillnad från andra så lyssnar vi faktiskt, noga och länge, på dig som är arkitekt. Det är så vi kan leverera Sveriges bästa trappor och räcken till rätt pris.

En unik trappa eller smidesräcke känns bättre. Lite naivt men vi tror att nästan alla känner så. Att köpa ett räcke eller trappa är som att köpa en riktigt bra rock. Den ska ha rätt utseende, passformen ska vara perfekt och den måste vara bekväm. Och så ska den vara hållbar, för lång tid framöver. Likheten mellan oss och andra leverantörer är att vi också tillverkar våra trappor och räcken mestadels i varmförzinkat material. Att du kan pulverlackera i rätt färg med fem års garanti mot färgsläpp och att du kan välja om du vill ha topp- eller sidomonterat. Olikt blir det först när du inser att du kan få en unik trappa, inom budget, genom att kombinera våra standardlösningar. Och just det, vi lyssnar ju faktiskt och utvecklar din trapp- eller räckesidé tillsammans med dig som arkitekt. Det är unikt.

Äsch, välj inte av gammal vana
Vilken trappa eller räcke av stål föreskriver du? Många arkitekter rekommenderar en viss typ av trappa (ja, det är den du tänker på). Vi har tänkt på det. Länge. Hur får vi dig att ta steget från att välja branschstandard av gammal vana till en ny, mer flexibel standard? Ett val som blir unikt med din touch, till rätt pris? Svaret ligger i flexibiliteten av standardlösningar. Det är kombon som vinner. Och ja, så får du en alldeles speciell person på köpet, han med beskrivningen – bollplank för arkitekter. Så bra. Så unikt. Så prisvärt.

Vill du veta mer?
Kontakta gärna mig så berättar jag mer

Patric
Bollplank för arkitekter

Låt våra unika lösningar inspirera dig

En iögonfallande trappa.

Arkitektfirman A-lab tänkte nytt när det gällde utrymningstrappan till DEG 42. Istället för att gömma undan utrymningstrappan lät man det klättra på fasaden. För att klara av de över 4 meter långa spännvidderna ut från fasaden, utan att använda konsoler, var ABC Solutions tidigt inblandade i projektet för teknisk lösning.

Trappan som trappade upp tryggheten.

För att förbättra funktion och trygghet i Skårbygränd var trappan en viktig del trygghetsprojekt. Tengbom Stockholm kontaktade ABC Solutions tidigt i projektet för att se på en lösning där den belysta trappans elinstallation skulle integreras i trappans ihåliga delar.

Formstarkt och hållbart Cykelgarage

Ett cykelgarage – med fokus på form, trygghet och miljövänliga material. Nu slipper uppsalaborna lämna cykeln på gatan. ABC Solutions var inte påtänkt i det tidiga skedet. Men projektledaren valde att plocka in oss efter många tidigare lyckade projekt tillsammans och detta blev inget undantag.

Trappa av stål, även i den privata bostaden.

En modern villa där trappan som binder ihop husets från entréplan ända upp till takterassen. Designen på trappan är en kombination av standardlösningar med en extra twist. Även räcken till franska balkonger och fallskydd levererades i samma design.

Arbeta rätt med våra produkter

ABC Solutions sortiment är A-klassat i SundaHus miljödatabas. Därmed kan produkterna användas i Miljöbyggnad Guld. SundaHus är ett konsultbolag vilka utför bedömningar av byggvaror utifrån byggvarudeklarationer. SundaHus en av de ledande webbaserade aktörerna på området miljöbedömning.
ABC Solutions spiraltrappor, ABC Solutions raka trappor, ABC Solutions räcken, är bedömda hos Byggvarubedömningen. Det innebär att våra produkter blir bedömda utifrån kemiskt innehåll, livscykel och hållbara leveranskedjor. Vi bidrar därigenom till att göra det enklare att bygga hållbart.
Produktblad, certifieringar, byggvarudeklarationer, instruktioner och all annan dokumentation från ABC Solutions på ett och samma ställe. Läs, ladda ner och inspireras till pågående eller framtida byggnadsprojekt. Sidan uppdateras löpande så informationen alltid är aktuell.
Vad säger byggreglerna? Vid renovering eller nybyggnation, är det Boverkets regelverk (BBR) som är det styrande verktyget i Sverige. Här tolkar vi byggreglerna för spiraltrappor.
Vad säger byggreglerna? Vid renovering eller nybyggnation, är det Boverkets regelverk (BBR) som är det styrande verktyget i Sverige. Här tolkar vi byggreglerna för raka trappor.
Räcken är nu enklare än någonsin att projektera! Tack vare att alla ritningar på ABC Solutions standard räckeslösningar ligger här på hemsidan som PDF. Laddas ner utan kostnad, så klart.