Stegalternativ för raka ståltrappor

Lättdurk typ AP/SERR
Stegyta producerad av lättdurk, typ AP/SERR. Även kallad "Hajkäft". Producerad av en 2-3 mm plåt som stansats och efterlämnat sig en konvex och mycket vass yta. Steget används nästan uteslutande i miljöer inom industrin där tex olja eller annan vätska spills och den absolut bästa halksäkerhet krävs.
Steg av tårplåt
För utrymning eller industritrappor där det ej önskas genomsikt, kan ett tätt plåtsteg passa. Plåten är räfflad vilket ökar friktionen och halksäkerheten i torra och varma miljöer. Steget lämpar sig inte utomhus eller i kalla utrymmen eftersom det blir halt och snö lägger sig.
GRP-/Plaststeg
För en riktigt aggressiv miljö. Ex. badhus med sitt klorvatten eller industrimiljöer där frätande vätskor kan förekomma som hotar livslängden på metall.  Stegplan av GRP/plastdurk infälld i ett ram av varmförzinkat eller syrafast stål ger en lång livslängd. Är halk-, brandsäkert och temperaturisolerande.
Steg med terrazzo
Sätt färg på dina steg. När du väljer en ståltrappa med plansteg av Terrazzo från ABC Solutions. Så har du hela Herrljunga Terrazzos sortiment att välja från. Ytan är hård och lättstädad. Men precis som alla andra täta plansteg så lämpar sig steget bäst för trappor inomhus.
Steg för matta
Matcha golvets matta med trappans steg. Steget levereras som en plan, försänkt yta anpassad för ditt val av tygmatta eller linoleum. Dessa steg används normalt i trappor för sporthallar, kontor, bostad, skolor eller andra offentliga miljöer. Mattan ger även en viss ljudabsorbering.
Steg med trä
Det är något speciellt i att kombinera trä och lackerat stål. Ek är ett mycket populärt träslag. Men du kan även välja Ask, eller Alm. ABC Solutions samarbetar med Herrljunga Ledstång AB för att garantera bästa möjliga snickeriarbeten anpassade för steg och ledstång i trappor.
Durksteg (SGD3438+)
Durksteg för barnsäkrade trappor tack vare sparklisten i bakkant. Priseffektivt och slitstarkt steg som ger låg vikt, som i sin tur ger lägre pris. Släpper effektivt igenom snö och smuts. Alla durksteg till raka trappor levereras med ASN vilket även kan pulverlackeras för luminanskontrast.
Steg för betong/klinker
Steget för dig som vill där stegytan med betong eller en snygg plattsättning. I grunden levereras det som ett armerat tråg för betongfyllnad och kan användas som sådant. Eller plattsättas. Ytan blir lätt att hålla ren och passar de flesta inomhusmiljöer.
Durksteg (SGD3419)
Ett "kulsäkert" durksteg med masköppning 30x14. Steget är framtaget där man vill säkerställa att personer som vistas under loftgångar, gångbryggor eller trappor ej skall få större föremål i huvudet från högre höjd. Steget släpper därför ej igenom några föremål större än en ø15 mm kula.
Durksteg (LYX3311s)
Speciellt framtaget steg av finmaskig pressdurk, för exteriöra ståltrappor som nyttjas dagligen. Masköppningen är enbart 30x9 mm. vilket ger god klacksäkring. För extra halksäkerhet har stödstålet i gångriktningen sågtandats. Steget är populärt till loftgångstrappor utomhus.
Durksteg (SGD3438)
Marknadens mest populära durksteg? Priseffektivt och slitstarkt steg som ger låg vikt, som i sin tur ger lägre pris. Släpper effektivt igenom snö och smuts. Alla durksteg till raka trappor levereras med ASN (säkerhetsframkant) vilket även kan pulverlackeras för luminanskontrast.